Laptopuri Testate

Clevo P775 Nvidia 1080 GTX depășește așteptările

Ce poate să facă noul laptop cu GTX 1080 de la Nvidia? Dacă tot am trimis la teste laptopul Clevo P775, acum că l-am primit înapoi și l-am avut la birou câteva zile, am zis să ne jucăm și noi puțin, desigur ca să vă arătăm performanțele de care este capabil notebook-ul. J Deoarece în ultima vreme ne-a cam prins Civilization 6 (încă o tură), am testat acest joc, după are am trecut la Dota 2 (au cam trecut 3 ore până să ne dăm seama că aveam și alte jocuri de testat) urmat de Call of Duty Modern Warfare Remastered, Infinite Warfare și am încheiat cu Deus Ex Mankind Divided.

Sistemul puternic P775 – dotat cu regele procesoarelor desktop de la Intel Core I7 6700K- cu multiplicatorul deblocat și tactat la 4GHz și cu cea mai puternică placă video de pe piață Nvidia Geforce 1080 GTX bazată pe arhitectura Pascal. Acest super sistem VR Ready – un adevărat desktop replacement –  este completat de un SSD de 500Gb pe formatul M.2 Samsung SM951, 32 GB DDR4, placă de rețea cu chipset Killer și placă audio Creative X-Fi Sound Blaster. Toată această putere de calcul este afișată pe un ecran de 17.3”(43.94cm) FHD (1920×1080) 16:9 panel IPS care încorporează tehnolgia NVIDIA® G-SYNC, interacțiunea fiind asigurată de o tastatură Full Size iluminată RGB iar ca conectică întâlnim USB C, USB 3.0, Card Reader, HDMI și mini Display Port.

Cum am jucat și ce setări am făcut?

Chiar dacă în Full HD jocurile nu ne-au pus probleme, am încercat să-l scoatem ce este mai bun din configurație, așa că am setat tot ce am putut la maximum și am dezactivat V-sync-ul pentru a fi nu blocați în 60 FPS. Chiar dacă tehnologia G-sync reușește să impresioneze prin fluiditatea imaginilor, am dezactivat-o din setările Nvidia. În caz contrar, ar fi blocat framerate-ul la 75 deoarece ecranul are un refresh de 75 Hz. După ridicarea barierelor din calea frameurilor, am instalat micul progrămel Fraps care ne-a ajutat în realizarea testelor. Cu acest soft am rulat benchmark-uri în timpul jocurilor și am realizat print screen-uri, iar singurul dezavantaj a fost coborârea cu un maxim de 5 FPS a rezultatului.

Civilization 6

Noul joc  al celor de la Firaxis arată extraordinar per ansamblu, este chiar plăcut la zoom maxim (știu că mulți nu sunteți de acord cu această grafică) și reușește să solicite atât procesorul, cât și placa grafică. Sistemul s-a ridicat la nivelul așteptărilor cu o medie de 134 de FPS-uri. Minimul a fost de 71 de FPS și maximul de 184 de FPS-uri.

Dota 2

Știu că l-am mai testat, dar am zis să-l mai vizităm odată după lansarea update-ului Monkey King care a adus o grămadă de modificări și îmbunătățiri jocului. Aici media s-a menținut la un stabil 196 FPS, minimul a fost de 179 FPS și maximul de 209 FPS. Se observă totuși că mai sunt lucruri de optimizat deoarece se simte o mică scădere de frame rate.

Call of Duty Modern Warfare Remastered

Mulțumită aducerii la zi a graficii și a motorului grafic, jocul Modern Warfare 2 are parte de o nouă viață. Cu noile îmbunătățiri, MW devine din nou solicitant pentru sisteme, dar nu și pentru laptopul Clevo P775 care reușește o medie de 185 de FPS cu un minim de 120 FPS și un maximum de 280 de FPS.

Call of Duty Infinite Warfare

Noul joc din seria Call of Duty impresionează prin locațiile impresionante, armele SF și noile moduri de joc (în special luptele din spațiu), dar și prin consumul de resurse la detalii maxime. Jocul s-a menținut într-o medie de 125 de FPS cu un minim de 109 și un maximum de 139 FPS.

Deus Ex Mankind Divided

Aparent, în ultimii ani avem parte de multe continuări ale unor jocuri de succes, iar Deus Ex Mankind Divided nu face excepție. Cu o grafică adusă la zi și noi abilități pentru personajul principal jocul ne introduce într-o Praga a viitorului ce impresionează datorită atenției acordată detaliilor. Din punct de vedere grafic, jocul impresionează iar sistemul nostru a scos o medie de 45.5 FPS, dar asta din cauza versiunii 1.0 a jocului la care am avut acces. După aplicarea ultimelor update-uri, jocul ar trebui să se comporte mult mai bine, dar faptul că am pierdut noțiunea timpului în Dota 2 nu ne-a permis să verificăm.

Așa cum era de așteptat, sistemul s-a comportat exemplar ca și la testul precedent.

P.S. Mulțumim tuturor celor care au testat notebook-ul Clevo P775 despre care mai puteți citi pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *