Laptopuri Testate

Clevo P670 – Prezentare. Teste. Jocuri

Se spune că nu ne oprim niciodată din joacă, ci doar jucăriile devin mai mari și mai scumpe. În cazul laptopului Clevo P670 dimensiunile și costul rămân aceleași cu cele din gama de laptopuri de gaming Clevo, dar puterea de procesare a crescut enorm.

Uitându-mă la generațiile precedente de laptopuri de gaming, trebuie să menționez că șasiul acestui sistem a fost regândit special pentru a asigura un airflow perfect pentru noile tehnologii super rapide ce se găsesc la interior.

Laptopul Clevo P670 testat de noi ascunde în șasiul de 17” un procesor Intel Core i7-7700HQ Quad Core (Kaby Lake) 2,8 – 3,8 Ghz 6MB L3 47W alături de o placă video de top NVIDIA® GeForce GTX 1070 (N17E-G2) 8GB GDDR5 Video RAM. Pentru a completa sistemul, memoria RAM este asigurată de 2X8GB Corsair VENGEANCE 2400MHz SODIMM DDR4, un SSD 256GB SAMSUNG PM961 M.2, PCIe NVMe (up to 2800MB/R, 1100MB/W) și un ecran 17.3”(43.94cm) FHD IPS (1920×1080) 16:9 panel – NVIDIA® G-SYNC.

Construcția acestui laptop de gaming este una solidă, cu exteriorul realizat din aluminiu șlefuit. Acest lucru îi conferă rigiditate, dar reduce în același timp greutatea totală. Modelul pe care l-am testat cântărește aproape 3.3 kg ceea ce este puțin pentru configurația puternică de la interior. Având în vedere că vorbim de un laptop de gaming, conectica acestuia nu dezamăgește:

  • La exterior:  conectorii pentru audio (line-in, microfon, ieșire), cititor de carduri, port lan RJ-45, 2 mufe USB 3.1 în format C, 3 mufe USB 3.0, 2 mini Display port, un conector HDMI și un cititor de amprente (situat sub touchpad).
  • La interior:  un card WiFi și Bluetooth Killer™ Wireless-AC 1535 (perfect chiar și pentru sesiunile de gaming online) și  tastatura care îți taie respirația.

De ce?  Tastatura acestui Clevo este foarte plăcută în timpul folosirii datorită formatului full size cu tot cu numeric pad, taste de dimensiune confortabilă, cursă destul de lungă, dar și iluminarea Full RGB impresionantă. Touch pad-ul este generos, cu un răspuns rapid și precis.

Teste sintetice

Având în vedere că discutăm despre un laptop de gaming cel mai indicat test este cel realizat de cei de la Futurmark. Astfel, am rulat din suita 3dMark mai multe teste.

Timespy 1.1 unde am obținut 5231 de puncte http://www.3dmark.com/3dm/21483410 )

Fire Strike 1.1 unde am obținut 13794 de puncte (http://www.3dmark.com/3dm/21483660)

Skydiver 1.0 unde am obținut 29136 de puncte (http://www.3dmark.com/3dm/21483773)

Cloud Gate 1.1 unde am obținut 26703 puncte (http://www.3dmark.com/3dm/21483859)

Cum era de așteptat, configurația lui Clevo P670 a făcut față cu brio testelor clasându-se cu ușurință în eșalonul primelor 10% cele mai puternice sisteme (aici intră sistemele portabile, dar și desktop-urile).

Jocuri testate 

Să ne jucăm, deci. Scuze… am vrut să spun să testăm capacitățile sistemului Clevo P670 într- o serie de aplicații grafice interactive ce aduc adrenalină și o stare de confort utilizatorilor.

În cazul testelor am folosit utilitarul Fraps pentru realizarea benchmark-urilor și a capturilor de ecran. Folosesc în continuare Fraps deoarece impactul său asupra performanțelor din jocuri nu depășește 8%.

Jocuri testate pe Clevo P670:

  • Dishonored2
  • Dota2
  • Mass Effect Andromeda
  • Skyrim Special Edition (cu GoT încă proaspăt în minte).

Ca de obicei, am rulat jocurile la cele mai ridicate setări la 1080p pentru a vedea de ce este în stare placa grafică.

Dishonored 2 este unul dintre cele mai bune jocuri ieșite din mâna celor de la Arkane Studio, cu stil grafic diferit față de restul industriei. Jocul este un FPS cu puternice accente de RPG și stealth. Jocul prezintă o lume captivantă, exuberantă, dar aflată în declin. Povestea este o continuare a aventurii lui Corvo din prin primul joc sau a fiicei împărătesei asasinate (depinde pe cine alegi să fie personajul principal). Indiferent de acțiunea de pe ecran, sistemul a menținut un frame rate ridicat, iar jocul este încântător din punct de vedere vizual (da, până și un kill poate arăta fain).

Dota2 este un clasic al jocurilor online ce nu mai are nevoie de prezentare. Din păcate, nu l-am mai jucat demult și am fost nevoie să refac tutorialul.

Mass Effect Andromeda – Chiar dacă jocul a fost aspru criticat pentru povestea slabă și un game play defectuos, pentru fanii seriei rămâne totuși un must play. (O idee bună pe viitor este să păstrez măcar un save)

Skyrim SE – un clasic al jocurilor RPG a fost actualizat cu texturi îmbunătățite și reglaj la motorul grafic, dar jocul a rămas perfect același. Indiferent de setările realizate, jocul s-a încăpățânat să ruleze în 60 fps (am dezactivat G-sync și am căutat în toate setările posibile). Totuși, am păstrat ceva poze de la începutul jocului când are loc prima întâlnire cu dragonii.

Concluzii

Clevo P670 este un laptop de gaming desăvârșit ce ruleaza fără probleme cele mai noi jocuri. Dincolo de jocuri, prin forma sa și finisajele sobre, poate deservi fără probleme specialiștii în multimedia sau profesioniștii care au nevoie de multă putere la purtător.

Indiferent pentru ce îl vei folosi, nu vei fi dezamăgit de performanțele sale. Fiabilitatea construcției acestui laptop garantează că te vei bucura de el pentru o lungă perioadă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *