Laptopuri Testate

Ghidul cumpărătorului: cum îți alegi laptopul?

Vrei să-ți cumperi un nou laptop, însă piața oferă foarte multe variante, așa că încă nu te poți hotărî. Ți-am pregătit o listă cu câteva aspecte de care va trebui să ții cont în achiziționarea noului laptop.

  1. Bugetul. Atunci când dorești să cumperi o mașină, o casă, un laptop sau orice altceva pe care îl vei folosi o perioadă mai îndelungată, este necesar să îți stabilești un buget. Acesta nu trebuie să fie fix, ci să ai puțină flexibilitate pentru a fi sigur că ceea ce vrei să cumperi se pliază pe nevoile tale. Va trebui să te gândești că o investiție pe termen lung este importantă, așa că nu te grăbi să achiziționezi primul laptop care se încadrează în buget.
  2. Utilitate. Îți dorești un laptop pentru activitatea de birou, editare performantă, vizionarea de filme sau pentru serile de gaming? Dacă vrei să îl folosești în mai multe scopuri, va trebui să stabilești mai întâi prioritățile, după care poți începe căutarea laptopului dorit.  
  3. Dotări tehnice. De la placa grafică, video sau de sunet, procesorul, numărul de nuclee sau memorie, până la display, greutate, carcasă și portabilitate, va trebui să le incluzi pe toate în planul tău de căutare. Cum le alegi? În funcție de scopul pentru care îl cumperi. Pentru munca de birou vei avea nevoie de portabilitate și o baterie bună, editarea performantă presupune o placă grafică modernă și mult spațiu de stocare, iar atunci când vine vorba de o experiență de gaming imersiv, procesorul performant și display-ul IPS vor face diferența. Un laptop performant va fi mereu dotat cu un procesor Intel i5 sau i7, minim 8GB de memorie RAM și un SSD care va crește semnificativ performanța procesorului. Un alt aspect esențial îl constituie placa video, recomandată fiind cea dedicată de la NVIDIA 10. Sunetul stereo e o altă opțiune pe care va trebui să o incluzi în planul tău de căutare.
  4. Dimesiuni. Îți dorești un laptop ultraportabil sau o experiență vizuală imersivă? Atât dimensiunile laptopului cât și cele ale ecranului vor avea impact asupra scopului pentru care dorești să îl folosești.

Îți recomandăm un laptop pe care să îl poți configura în funcție de nevoile tale. Chiar dacă  mai ai multe de învățat în această direcție, îți putem oferi consultanță gratuită pentru ca laptopul tău să fie așa cum ți-ai dorit. Ne poți contacta aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *