Pentru noi, la Tekadvice, orice componentă ce intră în alcătuirea unui sistem este importantă și primește atenția cuvenită. Astfel, pe lângă procesoare și plăcile video, verificăm constant să oferim cele mai noi module de memorii RAM bune și cele mai bune soluții de stocare. Cum pe piață au apărut soluții interesante, după teste riguroase, au intrat în configuratorul nostrum de sisteme.
Memorii RAM bune Corsair Vengeance DDR4
Noua gamă de memorii RAM Corsair ce se regăsește în configuratorul de sistem se remarcă prin vitezele remarcabile și latențe mici. Memoriile vin din start cu o frecvență de 2400 MHz, ce poate fi ușor crescută prin overclocking atât prin soft, cât și prin auto-overclocking suportat de anumite modele de BIOS prin utilizarea tehnologiei XMP 2.0. De asemenea, latențele acestor module sunt de invidiat având 16-16-16-39 ceea ce se traduce prin timp de răspuns foarte scurt. Pentru o stabilitate și fiabilitate de invidiat, fiecare modul a fost testat atent, iar soluția de răcire realizată din aluminiu asigură temperaturi de funcționare reduse printr-o disipare optimă a temperaturilor.
Pe lângă sporul semnificativ de performanță, indiferent de aplicație, aceste modele de memorii DDR4 se remarcă și prin consumul redus de 1,2V (la frecvența standard).
WD Blue SSD
Gama WD Blue reprezintă intrarea pe piața SSD-uri a gigantului din piața de HDD-uri Westerndigital. Această gamă de SSD-uri se remarcă nu doar prin vitezele foarte bune de scriere/citire, ci și printr-o fiabilitate ridicată. Unitățile SSD de la WD au fost special pregătite pentru multitasking ceea ce le permite rularea cu ușurință a mai multor aplicații simultan, iar anduranța ridicată vă asigură siguranța datelor pentru mulți ani. Astfel, unitățile de 250 GB au o viteză de scriere/citire de 500/540 MB/s, iar anduranța este de (TBW) este de 100 TB, pentru modelul de 500 GB vitezele sunt de 525/545 MB/s și o anduranță de 200 TB, iar modelul de 1000 GB are viteze de 525/545 MB/s și o anduranță de 400 TB.
SAMSUNG PM961 M.2, PCIe NVMe
Sub această denumire puțin complicată se ascunde un adevărat campion al vitezei. Noul format m.2 permite conectarea mediilor de stocare SSD prin interfața PCI-E după ce formatul SATA a atins limitele sale fizice. SSD-ul se conectează prin protocolul PCI-E generația 3.0 utilizând 4 benzi. Acest mod conectare asigură viteze de 2800MB/s la citire și 1600MB/s la scriere, iar vitezele de acces sunt de asemenea de invidiat la citire 4KB în mod random de 260K IOPS și la scriere 4KB de 260K IOPS. Modelul de chipuri de memorie folosite este TLC ceea ce asigură o fiabilitate ridicată în timp.
Utilizând aceste componente, laptopurile Clevo ating performanțe spectaculoase indiferent de aplicație sau joc, iar folosind configuratorul de pe tekadvice.ro poți să-ți alegi componentele pentru următorul tău super laptop în funcție de puterea pe care vrei să o atingi.