Am achizitionat acest produs acum o luna si momentan sunt foarte multumit. In principiu l-am utilizat pentru programare- CodeBlocks,Eclipse si browsing. Legat de gaming nu am incercat foarte multe jocuri insa ce am instalat a rulat fara nicio problema.

Dan Performant. Bateria tine destul de mult.
Noi l-am cumpărat cadou pentru tatăl soțului meu, pentru ca lucrează în AutoCad foarte mult. Este foarte încântat. Are 2 luni de când il foloseste si e foarte incantat, pentru ca evident, e mult mai rapid. Pe langa asta, am apreciat profesionalismul si consilierea de la Tek Advice. Multumim, Andrei!
Anamaria Laptop cumparat cadou
Daca ati ajuns asa departe ca sa descoperiti marca clevo si toate avantajele care le ofera sunt sigur ca ati vizitat siteurile a numerosi reseleri din lume si este intodeauna greu sa decizi sa cumperi de la un reseler care este mai nou pe piata.

Tekadvice m-a impresionat, raspunsurile la orice intrebare au fost extrem de rapide, livrarea a fost exact in ziua in care au spus ca va fi, totul a fost ambalat bine si a ajuns in stare perfecta de functionare si estetica.

Desigur acestea sunt detalii nu chiar asa importante poate, ceea ce e mai important este ca pretul este extrem de competitiv cu absolut toti reseleri din europa ! Printre cele mai bune preturi care le-am gasit.

Laptopul ?? Excelent, extrem de impresionat de performanta, de constructie si de posibilitatea de upgrade a ramului si stocarii (model P650 cu gtx 1060)

Recomand cu incredere pentru oricine vrea un laptop de o calitate extrem de buna si un reselar care o sa il recomand si o sa ma intorc pentru alte achiziti.

Ca o notita de subsol, power brick-ul este destul de mare, nu pentru mine dar sa va uitati poate la marimea acestuia daca conteaza in cazul vostru.

Mihai Excelent
Foarte multumit! Am comandat un Clevo P650RS-G (cu GTX 1070). Laptopul m-a surprins placut din toate punctele de vedere, iar cei de la tekadvice au fost foarte ok in comunicare si mi-au raspuns la toate intrebarile foarte rapid. Recomand!
Alex Foarte multumit
Cred ca am fost printre primii clienti de la tekadvice.Am cumparat acum mai bine de 3 ani un Clevo P157sm si inca il mai am, functioneaza ca si in prima zi.Recomand cu caldura!
Gabriel Primul client
Am cumparat acum 1 luna de zile un Clevo P670, 17 inch configurat custom pentru dezvoltare software, 8/ore pe zi, 6 zile/ saptmanna.

Venind tot de la un 17 inch decent, un Asus care am tras  3+ ani de zile fara mari probleme si necunoscnad marca Clevo decat din auzite nu am stiu la ce sa ma astept. Imi pare bine sa spun ca intr-un final am fost foarte placut surprins atat de calitatea laptopului dar mai ales de calitatea servicilor oferite de Tekadvice. Am intampinat mici probleme insa toate rezolvate prin calitatea ireprosabila a serviciului post cumparare.

Recomand cu caldura atat marca cat si magazinul.

Sorin, Cluj Clevo P670
Servicii ireprosabile si un produs cat mai apropiat de PERFECT!

Am comandat un Clevo P650 cu GTX 1070 si merge perfect. Toate jocurile ruleaza 50+ fps iar Win10 Home + Aplicatii diverse – merg aproape instantaneu.

RECOMAND cu drag, 10+!

P.S. Multumesc inca o data pentru upgrade-ul facut la procesor 😉

Laurentiu Servicii ireprosabile
Salut! Cred că sunt primul posesor de Clevo N850 din țară. L-am comandat 17 ianuarie 2017 și l-am primit spre sfârșitul lunii. În toată această perioadă l-am folosit și m-am bucur de el din plin. M-am jucat pe el, am lucrat pe el, am editat, am randat, m-am uitat la filme, am făcut cam tot ce se poate, aa n-am randat bitcoins cu el :)). Bateria încă ține decent cam 2 ore, tastatura se mișcă super, laptopul se mișcă foarte bine în general. Chiar dacă este din plastic arată destul de bine și îmi place ideea că, chiar dacă este destul de potent, nu arată ca un avion :)), nu e nici roșu și nici nu are o emblemă in mijlocul lui ( aviz concurenței). Arată foarte decent și nu atrage atenția cu nimic, fapt ce cred că ar trebui să o facă orice laptop potent. Am optat pt i7 7700hq, 1050ti, 8gb RAM și un SSD + HDD.

Poze: http://imgur.com/a/NINa8

SebiC98 Review N850
Clevo P670HS review

Am achizitionat un laptop Clevo P670HS putin circumspect, fiind prima oara cand iau acest brand.

Nici nu auzisem prea multe, dar in cautarea unui laptop de gaming am vazut pe multi din afara care recomandau Clevo.

Clevo practic este producatorul laptopului, multe firme din afara punandu-si efectiv numai brandul (logo) pe carcasa.

Doua dintre ele ar fi Sage si iBuyPower, care le-am vazut de nenumarate ori in reclame la streameri pe twitch.

O mica istorie prin care am trecut pana sa ajung la Clevo ar fi ca am luat initial un Asus G752VS care l-am returnat si apoi un Acer Predator G9-793 care la fel l-am returnat.

Problema la Asus era ca porturile USB din stanga se deconectau mereu cand puneam un hdd extern, si se pare ca nu sunt direct pe placa de baza ci conectate printr-un ribbon si probabil asta sa fie problema ca nu primeste destul curent.

Aici e topicul de pe forum de la Asus unde multi au aceeasi problema si nu este practic nici o rezolvare din pacate

https://rog.asus.com/forum/showthread.php?53877-G751-Problem-with-USB3-0-ports-(left-side)-and-external-HD-anyone-else

Iar la Acer cand sunetul era ceva mai tare pe anumite frecvente tastatura intra in rezonanta si se auzea un „bazait” mecanic.

Aici e topicul la problema subwoofer-ului de la Acer

https://community.acer.com/t5/Predator-Laptops/Acer-Predator-15-G9-593-Subwoofer-rattling/td-p/506644

Am sa revin mai tarziu cu aceasta problema.

Bun, acum pornind cu aceste 2 probleme care m-au facut sa ma uit dupa alte modele, m-am uitat initial la Alienware, desi depaseam cu mult bugetul, dar nici ei nu sunt feriti de probleme la ultimele generatii am inceput sa ma uit de curiozitate la Clevo. Surprinderea a fost ca nu prea gaseam probleme majore. Am inceput chiar sa caut pe google „Clevo P670 issues”, „Sager laptops issue”, „Clevo laptops problems” … si nu prea sunt rezultate.

Am inceput sa ma uit la ce integratori de Clevo sunt si am gasit pe pagina lor de wikipedia

https://en.wikipedia.org/wiki/Clevo

Origin PC, Falcon Northwest, System 76, Mythologic, Sager, XoticPC … sunt cativa destul de mari care de-a lungul timpului mi-au mai sarit in ochi, dar nu prea m-am interesat ce fac si acum cautand un laptop a inceput sa imi para interesant si atractiv Clevo.

La constructie laptop-ul este destul de solid, partea de jos fiind din metal, iar imbinarile sunt perfecte, ne nimic care sa arate a ceva ieftin sau prost, mai prost a fost la Asus. La modelele G752, partea de deasupra este din 2 bucati, care la marginea din fata nu se aliniau prea bine, si asta am verificat la 3 laptop-uri si toate erau la fel, 1mm era putin mai in fata, de obicei in partea dreapta.

La Acer nu prea am ce sa reprosez la constructie, si nici la material, materialul de la Acer chiar mi-a placut, era un plastic texturat, cauciucat parca. Oricum si Clevo si Acer sunt peste Asus la material, desi Clevo este un mic fingerprint magnet, se cam cunoaste pe el cand pui degetele transpirate. Dar asta nu ma mai deranjeaza deloc, decat sa nu imi mearga usb-ul mai bine am 5 amprente si le sterg pe carcasa.

Un alt lucru care mi-a mai placut este ca dupa ce am instalat windows-ul si am stat dupa prima bootare in windows 10 minute fara sa fac nimic, si-a instalat toate driverele singur, si dupa 2 restarturi in Device Manager nu mai aveam nici un semnul intrebarii … totul era ok. La Asus si la Acer, trebuie sa mai instalezi manual una alta. Nu e neaparat un minus, desi eu sunt adeptul instalarii manuale.

Cei de la Clevo au driverele pe site-ul lor, desi nu e prea fancy ca la Asus sau Acer, fiind mai mult producatori si nu distribuitori directi, este ok, ai tot ce este necesar acolo pe site.

Singura problema la ei fiind update-urile de bios. Daca iei laptop Clevo si nu rebranduit, trebuie sa iei legatura cu cel care l-a vandut sa iti dea update-ul de bios in caz de vreo problema. Din cate am mai citit ar fi Prema bios un bios modat pentru toate modelele de Clevo, care iti ofera in bios mai multe optiuni fata de cele cu care vine by default, dar astea sunt mai mult pentru cei care fac overclock sa aiba acces la timing-uri, voltaje etc.

Initial vroiam sa imi iau un P775 dar fiind cu procesor desktop se cam incalzeste ceea ce e si normal, pentru ca sunt printre putinii care ofera procesor desktop pe laptop, dar si mai greu, si incarcatorul mai greu … si vroiam sa fie ceva mai usor. Oricum P670 fata de Asus sau Acer este cu 1Kg mai usor.

O recomandare care as face-o nu are legatura cu Clevo, e la placa wireless sa alegeti intel, Asus a fost cu intel, Clevo l-am luat cu intel, iar Acer a fost cu Killer. Pe Acer aveam niste disconect-uri o data la 10 minute nu mai vedea reteaua wireless, si am incercat update de drivere, etc. Multi zic ca Killer ar fi destul de buna, dar am intalnit foarte multe posturi cu aceasta problema cu deconectarile, si chiar cu ultimele drivere (Iunie 2017) tot am rezolvat nimic, asa ca la Clevo am optat tot pentru wireless intel.

O alta remarca ar mai fi hdd-urile, Clevo ofera hdd-uri cu 5400 rpm. Eu fiind adeptul vitezei pe desktop avand 2 WD Black de 4TB fiecare, eram pornit sa il iau fara hdd si sa imi iau un hdd WD Black de 1TB 7200rpm, sau HGST 1TB 7200rpm. Dar … citind tot asa review-uri am gasit ceva interesant. Hdd-urile mai noi de 5200rpm, au densitatea mai mare pe platan si avand densitatea mai mare sunt la fel de rapide ca cele de 7200rpm cu densitate mai mica. Oricum ramane sa verific asta mai in amanunt, dar ca idee este un adevar si am sa dau si un articol, asta referitor la inregistrarea perpendiculara, ca mai este si cea care se suprapune. Mai pe scurt ar fi asa, la 7200 rpm avem de exemplu 2 sectoare A – – – B – – – C, capul ca sa mearga de la A la C are de parcurs acele 6 liniute. La 5200rpm fiind densitatea mai mare ar fi asa atunci A – – B – – C, capul are de parcurs 4 liniute in loc de 6, chiar daca are viteza mai mica si distanta de parcurgere a citirii e mai mica, ajungand practic sa aiba acelasi timp ca si unul de 7200rpm. Oricum cele de 7200rpm au un maxim la un 1Tb am vazut, iar cele de 5400rpm sunt la 2Tb.

Aici e o comparatie intre un WD Black 750GB 7200rpm si un Seagate 2TB 5400rpm, ambele 2.5″ pentru laptop.

http://hdd.userbenchmark.com/Compare/WD-Black-25–750GB-2013-vs-Seagate-ST2000LM003-HN-M201RAD-2TB/m1740vsm12558

Se vede ca vitezele sunt cam asemanatoare, cel de 5400rpm depasind pe alocuri cel de 7200rpm. Desi nu sunt fan Seagate, se pare ca in ultimii ani, producatorii de hdd-uri au reusit sa imbunatateasca destul de mult cele de 5400rpm. Nu mai sunt ca cele de acum 5-6 ani care erau lenese.

Tastatura mi se pare foarte ok si la feeling si la tastat, pe desktop avand tastatura mecanica, ma gandeam ca imi va greu sa ma acomodez, dar nu a fost deloc o problema, cu mult peste cea de la Asus, dar undeva putin putin sub Acer, daca Acer ar avea 100 de puncte, Clevo ar avea 98, iar Asus 80.

O problema care am avut-o, dar am mai avut-o si in trecut ar fi ca DVD-ul cu care vine nu am reusit sa il copii pe hdd cu nici o unitate din 3 pe cate am incercat. Dar am mai patit si la doua placi de baza Asus in trecut, cu DVD-urile/CD-urile astea gata scrise din fabrica, ori sunt putin mai groase, ori e stratul mai gros, nu imi dau seama, le bag si le invarte, invarte si citeste foarte greu de pe ele. Dar am luat de pe site utilitare si ce am mai avut nevoie. Nu e mare lucru pe DVD, ca de facut browse pe el se poate face, numai ca la citire are probleme.

Referitor la ssd-ul pe m2, am avut acasa un Samsung 950 Pro de 256Gb si nu l-am configurat cu SSD, dar din care am inteles ar veni cu P961, care sunt cele din seria noua de la Samsung 960, dar varianta pentru integratori, care sunt destul de bune.

Ziceam la inceput de problema care am avut-o la Acer cu vibratia tastaturii, de asemenea am mai intalnit-o si la MSI, tastaturile care au cursa mai mare, ceea ce este un avantaj, au dezavantajul cred ca acele arcuri au loc mai mare de joaca, si probabil ca din cauza asta si vibreaza. Aceasta problema am intalnit-o si la Clevo, dar nu atat de deranjant ca la Acer. In timp ce la Acer ca sa pot ajunge la partea din spate a tastaturii trebuie demontat tot laptop-ul, placa de baza, cooler, etc … la clevo poti scoate tastatura fara sa scoti nici macar capacul din spate, si am rezolvat exact ca la un MSI, un am pus un mic patrat 0,5×0,5cm de banda dubla adeziva care am lipit-o numai pe o parte de tastatura, in partea din drepta sus, care vine deasupra la subwoofer, undeva unde e cifra 9 la numpad si s-a rezolvat cu vibratia la fel ca la MSI, care MSI-urile vin cu tastatura steelseries. Nu am mers pe MSI deoarece toate cele noi G72VR si G73VR vin cu ecrane TN si am vrut neaparat IPS.

Referitor la ecran, cum ziceam am ales IPS de 60hz, fiind singura optiune, si este un ecran bun, mai bun la bleeding si ips glow decat cel de la Asus care era de 120Hz, undeva la egalitate cu cel de la Acer care era de 75Hz. Nu are ips glow si nici bleeding care sa te deranjeze. Putin in partea din stanga jos, dar care e vizibil numai in intuneric si doar cand booteaza, dar nu care sa se vada cand te uiti la un film, cum se intampla cu alte panel-uri.

Am vazut in Aida64 ca ecranul este facut de LG.

Sunetul este ok, crisp, nu sunt un mare audiofil, dar sunt destul de perfectionist sa aud o distorsiune sau cum au fost acele vibratii care m-au deranjat. Este la fel de puternic/tare ca la Asus, dar mai incet decat la Acer. La Acer cred ca asta a fost si pacatul lor, cum ziceam ca tastatura ar fi cu putin putin peste cea de la Clevo, avand o cursa mai mare cu putin, acel putin spatiu pentru arcuri, combinat cu acel sunet mai tare, au creat aceasta problema, care sincer, prefer la Clevo si cursa la tastatura si sunetul putin mai redus, desi cred ca ar fi mers totusi putin mai tare, decat sa am tot felul de vibratii si ecouri. La Acer de exemplu cand ma uitam pe twitch.tv la un streamer care avea o voce mai stridenta, cum vorbea putin mai ascutit imediat se si auzea acea vibratie, care iti strica ziua. La Clevo este in regula ca volum si calitatea vocii fara alte efecte.

Cam asta ar fi parerea mea despre Clevo, o surpriza foarte placuta … cu ceva care am incercat pentru prima oara.

Catalin Clevo P670 - mic review
Salutare. Am facut un review video, pe baza caruia voi scrie si cateva cuvinte. In video am abordat:

1) Durabilitatea – 9.5 / 10 – Laptopul s-a mentinut foarte bine in aceste 4 luni de cand l-am achizitionat

2) Bateria – 10 / 10 – Baterie foarte buna, chiar nu am ce reporsa, foarte puternica sa tina si jocuri intense

3) Design – 10 / 10 – Design foarte placut, cu atentie la detalii, portabil, usor de manevrat si subtire pentru toata puterea pe care o ofera, fiind un laptop de gaming pana la urma

4) Performante – 10 / 10 – Componentele folosite se descurca foarte bine in jocuri, intr-adevar, nu poti compara placa video cu un 1070 sau 1080, dar pentru aceste componente, performanta este de 10, lucru datorat si racirii foarte eficiente care nu face componentele sa intre in throttle.

4) Display – 9.5 / 10 – am scazut un pic nota deoarece in filme, in cadrele foarte foarte intunecate as prefera sa fie un pic mai luminos, dar in rest totul este foarte ok de la unghiuri de vizualizare pana la culori.

5) Concluzii – 9.7 / 10 – Trackpad-ul este un pic mai greoi, difuzoarele nu sunt atat de puternice pe cat mi-as dori, dar per total, daca as fi pus in momentul de fata in situatia de a cumpara un laptop cu aceeasi suma, tot pe acesta l-as alege, per total baza pe experienta de utilizare in 4 luni, merita din plin.

Va multumesc, las aici link-ul de la video ( watch at least in HD ):

https://www.youtube.com/watch?v=ITV1hdOfU6E

Marius Review Video Clevo N850
Voi incepe aceasta “poveste” a laptop-ului meu prin a preciza ca nu sunt un specialist in IT, dar nu sunt nici habarnist si in consecinta sper sa le fie util acest pseudo review unora dintre cititori (acesta este si motivul principal pentru care scriu aceste randuri).

1.Decizia de cumparare:

Prin felul meu de a fi, nu cumpar nimic inainte de a ma informa despre caracteristici/pret etc., si fara a citi review-uri de pe site-uri romanesti si straine. Prin martie, aprilie 2016, m-am hotarat sa cumpar un nou laptop. Stiam ca in topul fiabilitatii sunt cateva modele de laptopuri (Asus, Dell, Acer, Lenovo – in aceasta ordine dupa opinia mea) si am pornit cercetarea de la ele (am omis branduri scumpe gen Apple sau Razer si chiar MSI pentru ca nu isi justifica pretul/performanta/fiabilitate). Sunt posesor de Asus. Am gasit informatii cum ca, vor fi lansate noi placi grafice de notebook-uri (din pacate doar de la NVIDIA) de nivelul celor de desktop-uri. Asta m-a determinat sa astept pana in toamna. Din pacate, in Romania nu aparusera notebook-uri cu placi grafice 1070 la preturi rezonabile si cautam o solutie. Am aflat de Clevo din comentariile oamenilor de pe PC Garage (nu vreau sa fac reclama) si la fel despre Tekadvice. Cum nu stiam nimic despre Clevo, am inceput sa ma documentez si am aflat ca sunt mai multi revanzatori de sasiu de Clevo cu insemne de brand propriu si aici ma refer la ORIGIN, SCHENKER (revanzatori in SUA si Europa), dar mai sunt si altii. De asemenea, am mai aflat ca, Clevo, ofera unele din cele mai bune solutii de racire pe laptop-uri (asta inseamna o viata mai lunga pentru produs) si nu sunt cu nimic mai prejos decat Asus.

Cu TekAdvice mi-am asumat un risc. Nu stiam nimic nici despre ei. Am citit ca sunt seriosi (din comentariile de pe net) si am zis sa dau o sansa si celor de acasa sa ajunga, poate, ca Schenker. La pret vreau sa spun ca au fost chiar mai buni decat Schenker si am primit si un bonus (tastatura RGB, desi pe site aparea ca fiind alba – inca o bila alba pentru echipa TekAdvice).

Informarea si tot procesul de achizitie/livrare, au fost foarte bune, cu nimic mai prejos decat cele de pe alte magazine online, ba chiar cu un plus de atentie pentru fiecare detaliu. Din acest punct de vedere nu am decat cuvinte de lauda.

Atentie, acest laptop nu este unul ieftin pentru posibilitatile romanilor de rand si de aceea eu consider ca trebuie cantarite foarte bine avantajele si utilizarea viitoare a laptopului in momentul achizitiei.

2.De ce varianta compacta si nu cea cu piese schimbabile (Clevo P751)?

Pentru ca, cel putin pentru mine are cateva plusuri:

– portabilitate mult mai buna (esentiala pentru mine)

– putere relativ similara (mai putin in cazul procesorului de desktop cu “K” in coada)

-placa video 1070 (optiunea perfecta in cazul meu din punctul de vedere pret/performanta) chiar daca este sudata pe placa de baza si nu cu slot MXM, nu este cu nimic mai prejos decat versiunea cu MXM

-Kit-ul de upgrade pe slot MXM este destul de scump (~500-700 eu) si poate fi insotit si de ceva probleme de racire (acest lucru te face sa te gandesti de doua ori daca merita un laptop sau un desktop)

-suntem in era portabilitatii si asta face ca un laptop greu, cu portabilitate redusa cum sunt seraia Asus V700, Acer Predator si Acest Clevo P751 sa para putin invechite (trebuie sa le si vedeti fizic in show room-uri cat de mari si grele sunt).

3.Daca este sa comparam acest laptop cu un desktop, vom vedea ca numai unitatea ajunge la 5000 lei, iar monitoarele cu G-SYNC sunt peste 2000 lei, rezultand in final, un pret suplimentar de 1000-1500 ron pentru laptop dar cu avantajele mentionate anterior (Clevo P650RS-G: procesor I7- 6700HQ, SSD 256 KINGSTON UV400, PLACA video 1070 NOTEBOOK, monitor IPS cu G-SYNC, tastatura iluminata RGB cu setari pe 3 zone si cu taste numerice).

  1. Dat comanda, receptionat produsul la sfarsitul lui septembrie 2016 (acusi face anul 🙂 )

Plusuri:

-ecran IPS cu G-SYNC

-placa video dedicata NVIDIA 1070 hibrida cu posibilitate de a activa modul HYBRID (caz in care ai dezactivat G-Sync-ul dar ai activat Optimus-ul rezultand o durata mai mare de folosinta daca folosesti laptop-ul pe baterie) sau modul PLACA VIDEO DEDICATA- caz in care ai G-Sync-ul activat.

-tastatura iluminata RGB cu taste mari, buna la tastare si cursa tastelor + taste numerice

-track pad-ul este ok, dar nu il folosesc foarte mult

-multe porturi inclusiv DP si HDMI

-posibilitate de instalare de mai multe hdd-uri, inclusiv pe M2

-sunet foarte bun la iesirea pentru casti (trebuie si casti cat de cat calitative)

-modulul WIFI de 8260 de la Intel se descurca foarte bine

-frumos (arata mai bine decat in poze), cu sasiu metalic pentru ecran si partea cu tastatura, de culoare neagra, fara elemente suplimentare cromatice de “gaming”, ceea ce ii da o eleganta si discretie aparte si nu te lasa sa ghicesti ce “bestie” se ascunde sub sasiu.

-racire foarte buna (cea mai buna de pana acum pe un laptop, in cazul meu) cu multe tevi si 3 ventilatoare (doua dedicate pentru placa video)

-calitatea relativ buna de constructie (putin flex la ecran dar fara gap-uri)

-cca 2.8 kg

Minusuri:

– Screen Bleeding – aici Clevo nu sta prea bine, avand si antecedente. Poate sunt si norocosi la care nu este prezent, dar pentru mine nu este cazul (stg jos si dr sus)

-sunet slab pe boxele proprii si fara bas

-lipsa THUNDERBOLT desi are USB tip C gen2

5.Experienta in utilizare

  1. Cateva probleme cu Windows-ul 10 Home

Dupa upgrade-ul la versiunea “Creators”, am avut un Blue Screen si mai multe BLACK SCREEN.

In fapt, la prima pornire, dupa logo-ul BIOS-ului se facea ecranul negru cu ceva linii colorate in sfertul superior al monitorului pentru o fractiune de secunda, dupa care, negru complet. La mentinerea butonului fizic de pornire/oprire, pentru oprirea fortata (la a doua pornire cum ar veni) totul era ok.

Rezolvare:

Dupa mai multe “sapaturi” pe net, am realizat ca este vina windows-ului. Am dezactivat fast boot-ul din WINDOWS si optinea de HYBERNATE si problema s-a rezolvat. Din cate am dedus eu, pentru acea pornire rapida, w10 nu mai dadea shut down la laptop ci doar HYBERNATE, chiar daca utilizatorul slecteaza butonul de SHUT DOWN. Acum, in felul acesta, l-am obligat sa intre in shut down.

  1. Am achizitionat un monitor 2k pe care il folosesc prin DP. Nu are G-SYNC. M-am trezit ca procesorul era folosit 17-20% in “IDLE”. Am banuit ca de la noul monitor si am inceput “experimentele” pentru rezolvare.

Rezolvarea partiala

Am eliminat rand pe rand, alte cauze (virusuri sau alte programe rau intentionate, etc). Am scos cablul din portul DP. Procesorul a coborat la 0-1% in idle. La un moment dat, dupa diverse incercari de rezolvare a situatiei, am hotarat sa trec din modul PLACA VIDEO DEDICATA in modul HYBRID.

Problema s-a rezolvat. Procesorul in idle s-a dus in 0-1 %. Am observat ca placa grafica incorporata in procesor nu-mi vede monitorul, desi NVIDIA il vedea. Nu am facut alte cercetari pentru a rezolva si acest aspect, dar acum performanta calcultorului nu mai este penalizata cand folosesc monitorul extern (diferenta in CINEBENCH R15: 579 vs 693).

In utilizarea de zi cu zi + servici (CAD/CAM) fara cusur. Utilizare normala pe baterie, cca 3 ore (film+net+word).

6.Experienta in gaming + overclocking

Pe procesor nu pot face overclok dar pe placa video da. Se misca excelent in jocuri, cu setari pe ULTRA in FHD. Desi unii au scris pe net ca procesorul ar trage in jos placa video, mie nu mi se pare.  Nu se justifica un + de aproape 650 ron pentru un spor 20% in OC, iar in stoc doar de 5%. Nu o sa insist pe jocuri foarte mult. Pot spune doar ca in jocuri, cu ventilatoarele pe maxim (cum recomanda producatorul in manualul de utilizare) temperatura nu trece de 80 de grade.

Am jucat Rise of tomb rider, DOOM, Witcher 3, Crysis 3, Metro last light, etc. si pot spune ca se bate de la egal la egal in FPS cu un desktop cu placa video 1070. Pierde doar la overclocking unde pe desktop se poate face un plus de 10-15%. Temperaturile, dupa sesiuni de 3, 4 ore de jucat in Witcher de ex, erau la 75-78 grade. Nu am observat fluctuatii la procesor sau placa video. Sesiunile de gaming au fost pe sursa de curent (nu ma joc pe baterie). Atasez si cateva poze cu rezultate obtinute in Cinebench R15, Heaven si Superposition (stoc si OC).

Acum folosesc un usor OC si totul merge foarte bine.

Ca o concluzie generala, experienta cu acest laptop, dupa aproape 1 an de zile, este una foarte buna si nu am motive sa nu il recomand.

La fel, o experienta foarte placuta si cu echipa TekAdvice.

Sa auzim numai de bine

DG Clevo P650 RS-G - Povestea
Am avut o multime de probleme cu laptopurile de la brandurile apreciate (de la screen bleedinguri urate la pocnete in boxe) insa acum sunt pentru prima data multumit.

Laptopul are un design superb, e compact si nu are nici un fel de probleme.

Livrarea s-a realizat in termenul specificat pe site iar comunicarea cu TekAdvice a fost profesionista.

In viitor nici nu se pune problema sa mai achitionez laptopuri din alta parte.

Multumesc TekAdvice!

Cosmin Nota 10*